Омлет с царевично брашно
минути
порции
сложност
Съставки
- черен пипер
- 20 г кашкавал
- 20 г зехтин
- сол
- 2 стръка магданоз
- 10 г розмарин
- 10 г босилек
- 20 г царевично брашно
- 2 яйца
- 40 г моцарела
Начин на приготвяне
-
Подправките се почистват, измиват и нарязват на ситно.
-
Отделно се счупват яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и се разбъркват леко с моцарелата. Към тях се прибавят царевичното брашно, ситно нарязаните подправки, сол и черен пипер на вкус.
-
Всичко се обърква добре и се изсипва в сгорещен тиган със зехтина.
-
Сместа се пържи от двете страни до готовност.
-
Омлетът се поднася топъл, поръсен с настърган кашкавал. По желание, може да се добави малко бекон.