Начало > Основни ястия > Октопод на тиган с лимон

Октопод на тиган с лимон

Октопод на тиган с лимон
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Октопода се почиства и се одира. Сварява се в голяма тенджера вода. Когато заври се добавя содата и се вари около 20 минути.

  2. Пипалата се нарязват и се заливат с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставят се да преседят около 1 час.

  3. Загрява се оребрен тиган и се запичат за около 10 минути от всички страни.

  4. При сервиране се поднася с нарязан половин лимон и полят със сока от другата половина лимон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?