Начало > Основни ястия > Огретен с царевица по мексикански

Огретен с царевица по мексикански

Огретен с царевица по мексикански
60
x5
1
60
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука и чесъна се обелват, наряват се на ситно и се запържват в олиото.

  2. Добавя се каймата и се запържва, като се разтрошава на големи бучки. После се подправя със солта, черния пипер, бахара и канелата.

  3. Каймата се сипва в намаслен съд и се заравнява.

  4. Царевицата се отцежда и се разпределя върху каймата.

  5. Салама се нарязва на колелца, а после на ивици, и се нарежда върху царевицата.

  6. Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода и се обелват.

  7. Нарязват се на тънки резенчета и се нареждат върху салама. После се поръсват с черен пипер и риган.

  8. Сиренето гауда се настъргва, смесва се с галетата и се поръсва върху доматите.

  9. Тук-там се слагат бучици масло и се пече 30-35 минути във фурна при температура 200 градуса.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък