Огретен с царевица по македонски
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Чесъна и лука се обелват, нарязват се на ситно и се запържват в сгорещено олио.
-
Добавя се каймата и се запържва, подправя се със сол, бахар и пипер. По желание се слага канела на прах.
-
Сместа се сипва в огнеупорен съд или тава и се зарявнява.
-
Царевицата се отцежда и се разпределя върху каймата. Салама се нарязва и се нарежда върху царевицата.
-
Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода и се обелват. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат върху салама, после се поръсват с черен пипер и риган.
-
Сиренето се настъргва, смесва се с галетата и доматите се поръсват с тази смес.
-
На места се слагат бучки масло и се пече 30-35 мин във фурна при температура 200 С.