Начало > > Огретен с царевица по македонски

Огретен с царевица по македонски

Огретен с царевица по македонски|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Чесъна и лука се обелват, нарязват се на ситно и се запържват в сгорещено олио.

  2. Добавя се каймата и се запържва, подправя се със сол, бахар и пипер. По желание се слага канела на прах.

  3. Сместа се сипва в огнеупорен съд или тава и се зарявнява. 

  4. Царевицата се отцежда и се разпределя върху каймата. Салама се нарязва и се нарежда върху царевицата.

  5. Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода и се обелват. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат върху салама, после се поръсват с черен пипер и риган. 

  6. Сиренето се настъргва, смесва се с галетата и доматите се поръсват с тази смес.

  7. На места се слагат бучки масло и се пече 30-35 мин във фурна при температура 200 С.

Още

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?