Огретен с тиквички и лук
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Тиквичките се нарязват на кубчета и се овалват обилно в посолено брашно. Изсипват се в намазнена тавичка.
-
Лука се нарязва на големи парчета и се задушава в мазнина, докато се карамелизира. Посолява се.
-
Лука се разпределя върху тиквичките и се слага във фурна да се пече.
-
Ако тиквичките са пресни и свежи няма нужда от течност, защото те си пускат. Ако са по-стари може да се налее съвсем малко.
-
По желание може да се поръси с нарязани на ситно пресен джоджен или магданоз, както и с настърган кашкавал.
-
Пече се около половин час или докато омекнат тиквичките.
-
Оставя се да се охлади и се сервира леко топло.