Начало > Основни ястия > Огретен с тиквички и лук

Огретен с тиквички и лук

Огретен с тиквички и лук|escape
40
x3
1
40
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Тиквичките се нарязват на кубчета и се овалват обилно в посолено брашно. Изсипват се в намазнена тавичка. 

  2. Лука се нарязва на големи парчета и се задушава в мазнина, докато се карамелизира. Посолява се. 

  3. Лука се разпределя върху тиквичките и се слага във фурна да се пече.

  4. Ако тиквичките са пресни и свежи няма нужда от течност, защото те си пускат. Ако са по-стари може да се налее съвсем малко. 

  5. По желание може да се поръси с нарязани на ситно пресен джоджен или магданоз, както и с настърган кашкавал.

  6. Пече се около половин час или докато омекнат тиквичките.

  7. Оставя се да се охлади и се сервира леко топло.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?