Наполеонки
минути
порции
сложност
Съставки
- 30 г пудра захар
- 400 г бутер тесто
- 1 пак. крем за торта
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 220 С.
-
Поотпуснатият се лист бутер тесто се разстила и се нарязва на 12 правоъгълни парчета (4:3). Всяко парче се задупчва с вилица на две-три места. Парчетата се прехвърлят в застлана с хартия за печене тава и се слагат в загрятата фурна.
-
Докато се пекът, се приготвя крема, според указанията на опаковката.
-
Когато са готови бутерките се изваждат и се оставят да изстинат, а след това се разрязват с нож 10 от парчетата на две. Останалите две парчета се натрошават с ръце в чиния, те ще се използват за украса.
-
Всяка разрязана половинка се взима и с помощта на лъжица се слага от крема (три пълни супени лъжици).
-
Всяко парче се захлупва с половинката му. С останалия крем на тънък слой се намазва горната част на получените пълнени бутерки и се овалват в натрошените бутерки в чинията.
-
Поръсват се с пудрата захар и са готови за сервиране.