Начало > Десерти > Наполеонки

Наполеонки

Наполеонки|escape
15
x10
1
15
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 220 С.

  2. Поотпуснатият се лист бутер тесто се разстила и се нарязва на 12 правоъгълни парчета (4:3). Всяко парче се задупчва с вилица на две-три места. Парчетата се прехвърлят в застлана с хартия за печене тава и се слагат в загрятата фурна.

  3. Докато се пекът, се приготвя крема, според указанията на опаковката.

  4. Когато са готови бутерките се изваждат и се оставят да изстинат, а след това се разрязват с нож 10 от парчетата на две. Останалите две парчета се натрошават с ръце в чиния, те ще се използват за украса.

  5. Всяка разрязана половинка се взима и с помощта на лъжица се слага от крема (три пълни супени лъжици).

  6. Всяко парче се захлупва с половинката му. С останалия крем на тънък слой се намазва горната част на получените пълнени бутерки и се овалват в натрошените бутерки в чинията.

  7. Поръсват се с пудрата захар и са готови за сервиране.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?