Мусака с макарони и спанак
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г макарони
- 1 кг спанак
- 4 бр. яйца
- 150 г сирене краве
- 200 мл краве прясно мляко
- 75 г краве масло
- 2 бр. домати
Начин на приготвяне
-
Спанака се кипва в малко подсолена вода. Отцежда се, нарязва се на ситно и се смесва със сирене и 2 разбити яйца.
-
Макароните се сваряват и отцеждат.
-
В намазнен с масло огенупорен съд се редят последователно макарони и спаначена смес. Завършва се с макарони.
-
По желание може да се сложат и домати между редовете.
-
Залива се с разтопено краве масло и слага в загрята фурна.
-
След 5 минути се изважда и се залива със смес от разбитите яйца и млякото. Запича се за още няколко минути.