Начало > Основни ястия > Мусака с кашкавал

Мусака с кашкавал

Мусака с кашкавал|escape
75
x8
1
75
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лукът се наситнява и се запържва в олиото за кратко.

  2. Прибавя се и наситненият чесън и щом леко омекне, се сипва каймата. Запържва се, докато стане на ситни трохи и започне да се карамелизира.

  3. Добавя се доматеният концентрат и се разбърква.

  4. Прибавят се чубрицата, червеният пипер и доматите.

  5. Наливат се около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 5 минути на слаб огън.

  6. Картофите се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се слагат в тава.

  7. При тях се добавя каймата.

  8. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

  9. Ястието се залива с вода, колкото да покрие продуктите, и се пече до готовност в предварително загрята фурна.

  10. За заливката: киселото мляко се разбива с яйцата и брашното. Овкусява се със сол и черен пипер.

  11. Мусаката се залива с яйчено-млечната смес.

  12. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича, докато се зачерви.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?