Мъфини с шоколадови пръчици
минути
порции
сложност
Съставки
- 140 г масло
- 250 г брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- 2 г сол
- 2 пак. шушулка ванилия
- 150 г захар
- 150 мл прясно мляко
- 1 яйце
-
за крема:
- 120 г течен шоколад
- 80 г сирене "филаделфия"
-
за декорация:
- 100 г шоколадови пръчици
Начин на приготвяне
-
В дълбока купа се смесват сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
-
В друга дълбока купа се смесват течните съставки - яйцето се разбива, към него се прибавят маслото и млякото.
-
Сухата смес се изсипва внимателно в течната, като се разбърква възможно най-малко пъти, не се разбива с миксер.
-
Готовата смес се насипва с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
-
Пекат се в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
-
Междувременно се приготвя крема, като внимателно се разбива течния шоколад и без да се спира разбъркването се прибавя филаделфията. Разбива се леко, до получаването на хомогенна смес.
-
Готовия крем се пълни в пош и се шприцова върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
-
Декорират се с шоколадовите пръчици и се сервират.