Мъфини с оризово брашно и какаова глазура
минути
порции
сложност
Съставки
- 130 г брашно
- 120 г оризово брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- 150 г захар
- 1 шушулка ванилия
- 2 г сол
- 1 яйце
- 140 г масло
- 150 мл прясно мляко
-
за глазурата:
- 400 г крем сирене
- 70 г масло
- 150 г пудра захар
- 1 с.л. какао
Начин на приготвяне
-
В дълбока купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, солта, захарта и ванилията.
-
В друга дълбока купа се разбиват яйцата и се прибавят маслото и млякото.
-
Сухата смес се изсипва внимателно в течната, като се разбърква с дървена лъжица.
-
Готовата смес се изсипва в предварително намаслени форми за мъфини.
-
Пече се в загрята до 200ºС фурна за 15-20 минути.
-
За глазурата: крем сиренето и маслото се разбиват с миксер, докато се образува пухкав крем. Добавят се пудрата захар, какаото и ванилията и се разбива отново.
-
Готовият крем се шприцова върху изстиналите мъфини.