Мъфини с лайм и захарна глазура
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В дълбока купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, захарта и ванилията.
-
В друга дълбока купа се разбива яйцето и към него се прибавят маслото и млякото.
-
Сухата смес се изсипва внимателно в течната, като се разбърква възможно най-кратко с дървена лъжица.
-
Готовата смес се сипва в предварително намаслени форми за мъфини.
-
Пече се в загрята до 200ºС фурна за 15-20 минути.
-
Захарта се разтопява на водна баня заедно с маслото, като се бърка непрекъснато. Маха се от котлона и се добавя сокът от лайм при непрекъснато бъркане.
-
Глазурата се "разлива" върху мъфините.