Морковени мъфини с маслен крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- 2 пакетчета шушулка ванилия
- 2 г сол
- 150 г захар
- 1 яйце
- 150 г масло
- 150 мл прясно мляко
- 2 моркова
-
за глазурата:
- 125 г масло
- 140 г пудра захар
- 125 г крем сирене
Начин на приготвяне
-
В дълбока купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, захарта и ванилията.
-
В друга дълбока купа се разбиват яйцата и се прибавят маслото, млякото и настърганите моркови.
-
Сухата смес се изсипва внимателно в течната, като се разбърква с дървена лъжица.
-
Готовата смес се изсипва в предварително намаслени форми за мъфини.
-
Пече се в загрята до 200ºС фурна за 15-20 минути.
-
За крема: маслото се разбива внимателно със захарта, прибавя се сиренето "Филаделфия" и отново се разбива до получаването на хомогенна смес.
-
Готовият крем се шприцова върху изстиналите мъфините.