Млечна баница
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. олио
- 1 пак. шушулка ванилия
- 50 г масло
- 3 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 литър прясно мляко
- 1 пакет кори
Начин на приготвяне
-
Тава за печене (препоръчителен диаметър 32 см) се намазва с олиото и се покрива с 2 листа от корите, поставени на кръст, като краищата се изправят по стената на тавата.
-
Останалите кори се намачкват, събират се с длан във формата на розичка (надиплена топка) и се подреждат една до друга в тавата.
-
Върху всяка розичка се поставя парченце масло. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, до златисто.
-
Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавят на тънка струя в топлото мляко, като се разбърква непрекъснато. Добавя се ванилията.
-
Запечените до златисто кори се заливат с млечната смес и се връщат във фурната.
-
Пече се около 20-25 минути.