Млечен крем с яйца и нишесте
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пакетче шушулка ванилия
- 2,5 с.л. брашно
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 с.л. нишесте
- 1 литър прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Нишестето, брашното и захарта се размиват в 1 ч.ч. студено мляко, за да се получи гладка смес.
-
Към нея се прибавят разбитите жълтъци и ванилията.
-
Млякото се поставя на котлона и след като заври, на тънка струя и при непрекъснато бъркане в него се изсипва сместа. Вари се около 15 минути.
-
След като изстине, се прибавят внимателно разбитите на сняг белтъци.
-
По желание преди сервиране се гарнира с пресни плодове.