Мини кроасанчета с шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г тесто
- 120 г шоколад
- 1 бр. яйца
- 2 с.л. шоколадов топинг
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 250 С. Тава за печене се застила с хартия.
-
Тестото се нарязва на триъгълници. Всеки се поръсва с по 1 с.л. настърган шоколад. Ако тестото позволява, можете да се сложи и още плънка, съответно количеството на шоколад в рецептата трябва да се увеличи.
-
Навиват се във форма на кроасан. Поставят се на хартията за печене. Кроасанчетата се намазват с разбито яйце.
-
Пекат се за 12-17 минути, или до получаване на златист цвят. Оставят се да се охладят за 5 минути.
-
Отгоре се украсяват с още малко шоколад. Слага се в пош и се правят тънки линийки върху кроасанчетата.