Начало > Предястия > Миди в сос с бяло вино

Миди в сос с бяло вино

Миди в сос с бяло вино|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Олиото се загрява в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.

  2. Лука и чесъна се сотират леко, докато поомекнат.

  3. Добавя се брашното, разбърква се и се запържва за минута.

  4. Добавят се виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.

  5. Оставя се да покъкри за около 5 минути, под капак.

  6. Мидите се добавят към соса и съда отново се покрива с капак. Вари се, докато мидите се разтворят.

  7. Поръсват се с магданоз и се сервират.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?