Месно руло в лозови листа
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Двата вида кайма се разбъркват с яйцето, ситно нарязаните бекон, лук, галета и гъби. Добавят се подправките и каймата се омесва.
-
Морковите се нарязват на тънки ленти с белачката за картофи.
-
Попарените лозови листа се нареждат така, че да се получи един голям лист. Нареждат се половината ленти от морковите.
-
Слага се половината от каймата. Сиренето чедър се поставя отгоре. Покрива се с кайма, пак моркови и се завива на стегнато руло.
-
Завива се в прозрачно фолио и се стяга добре.
-
Рулото се поставя в кексова форма с малко вода, покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути.
-
Готовото руло се оставя за 10 минути леко да се охлади и се нарязва на порции.