Начало > Основни ястия > Месно руло в лозови листа

Месно руло в лозови листа

Месно руло в лозови листа
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 200 г телешка кайма
  • 200 г свинска кайма
  • 2 стр. лук кромид пресен
  • 2 бр. моркови
  • 100 г сирене чедър
  • 100 г гъби
  • 100 г бекон
  • 1 бр. яйца
  • 1 с.л. галета
  • 4 щипка сол
  • 4 щипка черен пипер млян
  • 4 щипка чесън на прах
  • 12 бр. лозови листа

Начин на приготвяне

  1. Двата вида кайма се разбъркват с яйцето, ситно нарязаните бекон, лук, галета и гъби. Добавят се подправките и каймата се омесва.

  2. Морковите се нарязват на тънки ленти с белачката за картофи.

  3. Попарените лозови листа се нареждат така, че да се получи един голям лист. Нареждат се половината ленти от морковите.

  4. Слага се половината от каймата. Сиренето чедър се поставя отгоре. Покрива се с кайма, пак моркови и се завива на стегнато руло.

  5. Завива се в прозрачно фолио и се стяга добре.

  6. Рулото се поставя в кексова форма с малко вода, покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути.

  7. Готовото руло се оставя за 10 минути леко да се охлади и се нарязва на порции.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък