Мешаница от зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г грах
- 250 г моркови
- 250 г аспержи
- 1 бр. алабаш
- 1 гл. карфиол
- 40 г краве масло
- 1 с.л. магданоз пресен
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Морковите се обелват и нарязват на кубчета. Аспержите и алабаша се обелват. Аспержите се нарязват на ситно, а алабаша на филийки. Листата на карфиола се отстраняват и се накъсва на розички.
-
Останалите зеленчуци се измиват и отцеждат.
-
Маслото се стопява и зеленчуците се задушават в него.
-
Зеленчуците запазват цвета и формата си по-добре, ако се задушат поотделно и след това се сложат в маслото.
-
Добавят се 250 мл вода, подправят се със сол, захлупват се и се варят за 25-30 минути.
-
Преди сервиране, се поръсват с магданоза.