Мексиканска салата с макарони
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Царевицата се запича или се грилова според сезона. Оставя се да се охлади. След това с помощта на остър нож зърната се отделят от кочана.
-
Смесват се съставките за дресинга – салцата, сметаната, майонезата, чесъна, кимиона, сол и пипер на вкус, сока от лайма или целите плодове, нарязани на кубчета. Разбърква се добре и се оставя настрана.
-
Сварените макарони, боба, царевицата, маслините, доматите и двата вида лук (зеленчуците нарязани на ситно), кориандъра се слагат в голяма купа. Слагат се ¾ от дресинга и леко се разбърква. Добавя се останалата ¼ сос, ако има нужда. Салатата се покрива и се оставя за 2 часа.
-
Гарнира се с пресен кориандър и късчета лайм.