Начало > Десерти > Мазурек (Полша)

Мазурек (Полша)

Мазурек (Полша)|escape
50
x8
1
50
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото и захарта се смесват и се разбиват с миксер до получаването на крем.

  2. На ръка се разбъркват бадемите, лимонената кора и брашното. Слагат се и два жълтъка, но предварително сварени. Разбърква се добре.

  3. Слагат се 3-я жълтък, солта и канелата. Прави се гладко тесто от продуктите. Може да се използва и кухненски робот.

  4. Тестото се слага в прозрачно фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.

  5. През това време фурната се загрява на 190 С.

  6. Отрязва се 2/3 от тестото и отново се прибира в хладилника. Останалото тесто се разточва и се слага в тава или форма за тарт с отделящо се дъно. Надупчва се с вилица. Намазва се с разбито яице с малко вода.

  7. Останалото тесто се изважда, разточва се и се нарязва на ивици. Прави се решетка върху другото тесто и се намазва с разбито яйце.

  8. Пече се за 20-30 минути до златисто.

  9. Оставя се да се охлади, слага се в плато за сервиране и с малка лъжичка квадратчетата на решетката се напълват с пълнежа. Сладката се редуват, като може да се използват и само плодовете от тях.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?