Начало > Десерти > Мармалад от тиква

Мармалад от тиква

Мармалад от тиква|escape
480
x4
2
480
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Настърганата тиква се поставя в тенджерата, в която ще се вари мармаладът, и се засипва със захарта.

  2. Оставя се да пренощува или престои поне 5-6 часа.

  3. На следващия ден в тенджерата се добавят канелата и водата. Съдът се поставя на силен огън.

  4. Когато захарта се разтопи и сместа заври, се намалява огънят, така че сместа да не пръска, докато се разбърква.

  5. В началото на варенето се разбърква периодично, а към края - почти непрекъснато.

  6. Мармаладът се изсипва горещ в бурканчетата и се запечатва.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?