Мариновано свинско месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свинско месо
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.ч. вино бяло
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 4 с.л. олио
- 3 бр. моркови
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 стр. целина
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се намазва с горчица и се слага в сместа от виното, млякото, солта и пипера. След 10-12 часа се изважда и се подсушава.
-
Месото се изпържва в загрято олио.
-
Прибавят се зеленчуците, нарязани на едро. Задушават се за малко и се заливат с маринатата.
-
Вари се на тих огън, докато месото омекне.
-
Като изстине, месото се нарязва на тънки филийки и се поднася с гарнитури и салата.