Начало > Основни ястия > Мариновано пилешко с лук на скара

Мариновано пилешко с лук на скара

Мариновано пилешко с лук на скара|escape
70
x2
1
70
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се нарязват на тънки парчета, така както ще се пекат на скара или грил-тиган. Лука се нарязва на филийки.

  2. В купа се смесват зехтина, сока от два лимона и кимиона. Лука и месото се слагат в маринатата, завиват се с фолио и се оставят за около 1 час в хладилник.

  3. Лука и месото се нареждат на загрята скара или грил-тиган и леко се посоляват. Когато се опекат от едната страна се обръщат и отново се посоляват. 

  4. Пекат се до готовност и се сервират със свежи зеленчуци и салата според сезона. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?