Мариновано пилешко с лук на скара
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. лимон
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. кимион
- 1 к.ч. зехтин
- 4 гл. лук кромид стар
- 1 бр. пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
Пилешките гърди се нарязват на тънки парчета, така както ще се пекат на скара или грил-тиган. Лука се нарязва на филийки.
-
В купа се смесват зехтина, сока от два лимона и кимиона. Лука и месото се слагат в маринатата, завиват се с фолио и се оставят за около 1 час в хладилник.
-
Лука и месото се нареждат на загрята скара или грил-тиган и леко се посоляват. Когато се опекат от едната страна се обръщат и отново се посоляват.
-
Пекат се до готовност и се сервират със свежи зеленчуци и салата според сезона.