Малинови бухтички
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. брашно
- 4 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 45 г малини
- 1/2 ч.л. канела
- 180 г олио
- 45 г пудра захар
Начин на приготвяне
-
В купа се пресява брашното.
-
Яйцата се разбиват и се смесват с брашното.
-
Постепенно се добавя прясното мляко, докато се получи смес с гъстотата на пюре.
-
Малините се почистват, добавят се към сместа и се разбърква.
-
Добавя се канелата.
-
Бухтите се пържат в загрятата мазнина до златисто.
-
Изваждат се, оставят се за кратко върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което се прехвърлят в чиния и се поръсват със захарта.