Макарони с риба тон на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г макарони
- 2 с.л. масло
- 1 глава лук
- 200 г целина
- 1 морков
- 1 с.л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. горчица
- 100 г моцарела
- 200 г филе от риба тон
Начин на приготвяне
-
Макароните се сваряват според инструкциите на опаковката и се отцеждат.
-
В загрятото масло се задушават лукът, целината и морковът. Когато поомекнат, се добавя брашното, разбърква се и се добавя млякото. Бърка се непрекъснато.
-
Добавят се горчицата и сол на вкус.
-
Макароните се смесват с рибата и соса, слагат се в тавичка и се запичат, покрити с парченца моцарела или кашкавал.