Макарони на фурна с бекон и моцарела
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се и се прехвърля в голям съд.
-
Фурната се загрява предварително на 180 С или 160 С с вентилатор.
-
Бекона се запържва в тиган, докато стане хрупкав. Добавят се лука и чесъна и се готвят, с бъркане, около 2 минути. Сместа се добавя към пастата.
-
Маслото се разтапя в същия тиган. Добавя се брашното и се готви около 1 минута. Постепенно се доабвя млякото и се разбърква до еднородна смес. Готви се 8-10 минути, докато сместа стане по-плътна.
-
Добавят се ½ ч.ч. сирене и магданоз.
-
Смесва се с пастата, разбърква се и се подправя със сол и пипер на вкус.
-
Всичко се изсипва в голяма тава. Отгоре се слагат доматите, поръсва се с галетата и оставащата моцарела. Поръсва се с малко олио.
-
Пече се за 30-35 минути.
-
Сервира се топло.