Начало > Основни ястия > Макарони на фурна с бекон и моцарела

Макарони на фурна с бекон и моцарела

Макарони на фурна с бекон и моцарела|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се и се прехвърля в голям съд.

  2. Фурната се загрява предварително на 180 С или 160 С с вентилатор.

  3. Бекона се запържва в тиган, докато стане хрупкав. Добавят се лука и чесъна и се готвят, с бъркане, около 2 минути. Сместа се добавя към пастата.

  4. Маслото се разтапя в същия тиган. Добавя се брашното и се готви около 1 минута. Постепенно се доабвя млякото и се разбърква до еднородна смес. Готви се 8-10 минути, докато сместа стане по-плътна.

  5. Добавят се ½ ч.ч. сирене и магданоз.

  6. Смесва се с пастата, разбърква се и се подправя със сол и пипер на вкус.

  7. Всичко се изсипва в голяма тава. Отгоре се слагат доматите, поръсва се с галетата и оставащата моцарела. Поръсва се с малко олио.

  8. Пече се за 30-35 минути.

  9. Сервира се топло.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?