Лютива пилешка супа
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 л вода
- 5 бр. пилешки гърди
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. магданоз сушен
- 2 бр. бульон пилешки
- 3 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 3 ск. чесън стар
- 350 г домати консерва
- 2 с.л. червен пипер лют
Начин на приготвяне
-
В голяма тенджера се слагат водата, пилешките гърди, солта, пипера, чесъна на прах, магданоза и кубчетата бульон.
-
Супата се оставя да заври и се оставя така, докато пилешкото се свари.
-
След това пилето се изважда и нарязва, а бульона се разделя.
-
В тенджера лука и чесъна се запържват до златисто в олиото.
-
Добавят се доматите и лютия червен пипер.
-
Слага се пилето и 5 ч.ч. от бульона и се вари още 5 минути, за да се овкуси добре.