Лимоново сладко
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 лимона
- 300 г пудра захар
- 100 г масло
- 4 яйца
Начин на приготвяне
-
Лимоните се измиват и кората им се настъргва, след което се изцеждат.
-
В голяма метална купа се разбъркват настърганата кора, сокът и захарта до пълното стопяване на захарта.
-
Добавя се нарязаното на кубчета масло и купата се поставя на водна баня, като сместа се разбърква периодично.
-
В друга купа се разбиват яйцата.
-
След като маслото се разтопи напълно, на тънка струйка се добавят яйцата, като се бърка непрекъснато.
-
Готви се на водна баня още 20 минути при постоянно разбъркване.
-
Готовото лимоново сладко трябва да се сгъсти и да прилича на крем.
-
Охладеното сладко се прехвърля в стерилизиран буркан, който се затваря плътно и се съхранява в хладилник.