Лимонови скариди с боб и кускус
минути
порции
сложност
Съставки
- 280 г кус кус
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 3 ск. чесън стар
- 3 бр. лук шалот
- 450 г скариди
- 380 г боб консерва
- 2 стр. магданоз пресен
- 1 бр. лимон
- 3 с.л. краве масло
Начин на приготвяне
-
В тиган за сос се слагат 2 чаши вода за заврят. Слага се кускуса и малко сол. Покрива се и се оставя за 5 минути. Разбърква се с вилица, преди да се сервира.
-
Загрява се 1 с.л. масло в голям тиган. Слагат се чесъна и лука и се готвят за 30 секунди.
-
Добавят се скаридите и се готвят с разбъркване, до порозовяване. Отнема около 3 минути.
-
Добавят се боба, магданоза и сока от лимона, малко сол и пипер на вкус. Готви се до затопляне на продуктите, отнема 2-3 минути.
-
Сервира се с кускуса.