Лимонена торта
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За блата 125 г захар се разбиват с 2 яйца, мекото масло, сока и кората от 1 лимон.
-
Брашното, 50 г нишесте и бакпулвера се смесват и се добавят към яйчената смес. Разбърква се добре.
-
Сместа се сипва в тортена форма, покрита с хартия за печене.
-
Пече се за 35-40 минути на 180 С.
-
За крема сока от 2 лимона, 125 г захар и 80 г нишесте се смесват и се сварява крем с 800 мл вода.
-
Изстиналият блат се срязва на две. Върху него се нанася половината крем. Поставя се втория блат. Отгоре тортата се покрива с останалия крем.
-
По желание останалата кора от лимона, може да се свари с малко захар и да се украси тортата.