Начало > Десерти > Лимонена торта

Лимонена торта

Лимонена торта|escape
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За блата 125 г захар се разбиват с 2 яйца, мекото масло, сока и кората от 1 лимон.

  2. Брашното, 50 г нишесте и бакпулвера се смесват и се добавят към яйчената смес. Разбърква се добре.

  3. Сместа се сипва в тортена форма, покрита с хартия за печене.

  4. Пече се за 35-40 минути на 180 С.

  5. За крема сока от 2 лимона, 125 г захар и 80 г нишесте се смесват и се сварява крем с 800 мл вода.

  6. Изстиналият блат се срязва на две. Върху него се нанася половината крем. Поставя се втория блат. Отгоре тортата се покрива с останалия крем.

  7. По желание останалата кора от лимона, може да се свари с малко захар и да се украси тортата.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?