Летни шишчета с пилешки гърди
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки гърди
- 2 бр. тиквички
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 2 щипка черен пипер млян
- 3 стр. копър пресен
Начин на приготвяне
-
Месото се грилова, като предварително скарата е намазана с малко мазнина, за да не залепне. Овкусява се със сол и пипер и се слага в съд с капак, за да остане топло.
-
Тиквичките също се гриловат. Нарязват се на дълго, като се използва белачка или уред за рязане на жулиени. Слагат се в купа, овкусяват се със сол и пипер на вкус, поливат се с малко зехтин и се поръсват със ситно нарязан копър. Купата се затваря с капак и съда се раздрусва, за да се овкусят добре тиквичките.
-
Тиквичките не се гриловат прекалено дълго, по-добре е да останат алангле, за да се усеща пресния им вкус и за да се запазят максимално витамините.
-
Месото се нарязва на средно големи парчета.
-
Шишчетата се нареждат, като се редуват месо и тиквички.