Начало > Тестени > Лесни кроасани с масло

Лесни кроасани с масло

Лесни кроасани с масло|escape
45
x18
1
45
минути
x18
порции
1
сложност

Съставки

  • 15 г жива мая
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 2 бр. яйчен жълтък
  • 1 ч.ч. краве прясно мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 щипка сол
  • 650 г брашно тип 500
  • 300 г краве масло
  • 1 бр. яйчен белтък

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлата вода и се оставя настрана да шупне.

  2. Жълтъците се разбиват и се разбъркват с топлото мляко, солта, маята и 2/3 чаша от брашното. Разбива се до хомогенизиране и се оставя настрана.

  3. Маслото се смесва с останалото брашно. Ще се получи трошлива смес.

  4. Добавя се към сместа с маята. Разбърква се с шпатула, докато цялото брашно се намокри добре. Покрива се и се оставя за 2 часа да втаса. Трябва да е добре изстудено, ако ще се остави по-дълго в този вид.

  5. Тестото се изважда на набрашнена повърхност и се разточва в кръгла форма. Нарязват се триъгълници. Навиват се, като се започне от дебелата част.

  6. Кроасаните се слагат в намазнена тава за печене. Покриват се с кърпа и се оставят на стайна температура да втасат повторно.

  7. Белтъците се разбиват и всеки кроасан се намазва с четка.

  8. Пекат се на 190 С за около 20 минути.

  9. Могат да се сервират още топли или студени, с малко масло и любимо сладко.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?