Лесна шоколадова торта
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Маслото се загрява леко и се поставя в голяма купа заедно със захарта и с настъргания шоколад.
-
Сместа се разбърква с миксер на гладък крем, към който се добавят един по един жълтъците.
-
Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг и се прибавят внимателно към шоколадовата смес, като се бърка в една посока, за да не спадне обемът.
-
Накрая се прибавя галетата и отново се разбърква внимателно с дървена лъжица.
-
Полученото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена тортена форма и се пече в загрята на 180 ºС фурна за 35-40 минути.
-
Вече охладеният блат се намазва с разтопения на водна баня шоколад.