Начало > Десерти > Лесна шоколадова торта

Лесна шоколадова торта

Лесна шоколадова торта|escape
50
x12
1
50
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото се загрява леко и се поставя в голяма купа заедно със захарта и с настъргания шоколад.

  2. Сместа се разбърква с миксер на гладък крем, към който се добавят един по един жълтъците.

  3. Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг и се прибавят внимателно към шоколадовата смес, като се бърка в една посока, за да не спадне обемът.

  4. Накрая се прибавя галетата и отново се разбърква внимателно с дървена лъжица.

  5. Полученото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена тортена форма и се пече в загрята на 180 ºС фурна за 35-40 минути.

  6. Вече охладеният блат се намазва с разтопения на водна баня шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?