Начало > Основни ястия > Леща яхния

Леща яхния

Леща яхния|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Измитата и изчистената леща се залива с 4 чаши вода. Прибавят се ситно нарязания праз, пиперките, чесъна и чубрицата.

  2. Вари се на умерен огън.

  3. След около 20 минути се прибавят олиото, червения пипер, сол на вкус. Вари се още 10 минути.

  4. Лещата се поднася със салата от настъргани моркови и ряпа, смесени със ситно нарязан праз или картофена салата с праз и кренвирши.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?