Леща яхния
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. леща
- 1 стр. праз лук
- 2 бр. сушени червени чушки
- 5 ск. чесън стар
- 1 ч.л. чубрица
- 5 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Измитата и изчистената леща се залива с 4 чаши вода. Прибавят се ситно нарязания праз, пиперките, чесъна и чубрицата.
-
Вари се на умерен огън.
-
След около 20 минути се прибавят олиото, червения пипер, сол на вкус. Вари се още 10 минути.
-
Лещата се поднася със салата от настъргани моркови и ряпа, смесени със ситно нарязан праз или картофена салата с праз и кренвирши.