Леща с лимон по ливански
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Олиото се нагрява в тенджера на средна температура. Прибавят се лука, целината и морковите. Готвят се, докато омекнат.
-
Добавя се чесъна, а след това водата и лещата. Овкусява се с 2 с.л. пресен магданоз, сол, кориандър, кимион, черен пипер и лют червен пипер.
-
Ястието се покрива и се вари, докато лещата се свари напълно.
-
Маслото и брашното се смесват и се разтапят на средна температура, като се бърка около 10 минути, за да се сгъсти кашата. Котлона се намалява и се оставя, докато сместа стане леко кафява.
-
Брашнената каша се прибавя към супата лъжица по лъжица. Бърка се докато се смеси напълно.
-
Ястието се сервира с парченца лимон.