Начало > Основни ястия > Леща с лимон по ливански

Леща с лимон по ливански

Леща с лимон по ливански|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. олио
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 2 стр. целина листа
  • 2 бр. моркови
  • 1.50 ч.л. чесън стар
  • 6 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. леща
  • 3 стр. магданоз пресен
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1/2 ч.л. червен пипер лют
  • 30 г масло
  • 1 ч.ч. брашно тип 500
  • 1 бр. лимон

Начин на приготвяне

  1. Олиото се нагрява в тенджера на средна температура. Прибавят се лука, целината и морковите. Готвят се, докато омекнат.

  2. Добавя се чесъна, а след това водата и лещата. Овкусява се с 2 с.л. пресен магданоз, сол, кориандър, кимион, черен пипер и лют червен пипер.

  3. Ястието се покрива и се вари, докато лещата се свари напълно.

  4. Маслото и брашното се смесват и се разтапят на средна температура, като се бърка около 10 минути, за да се сгъсти кашата. Котлона се намалява и се оставя, докато сместа стане леко кафява.

  5. Брашнената каша се прибавя към супата лъжица по лъжица. Бърка се докато се смеси напълно.

  6. Ястието се сервира с парченца лимон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?