Начало > Основни ястия > Леща по индийски

Леща по индийски

Леща по индийски|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Дълбок тиган се сгорещява до умерена температура. Прибавя се лука и се задушава, докато омекне. Прибавят се джинджифила (настърган) и синапеното семе, задушават се още 2 минути.

  2. Прибавя се кърито. Веднага се добавя водата и се изчаква сместа да заври.

  3. Прибавя се лещата (непълна ч.ч.), разбърква се и се оставя да заври. Покрива се с капак, огъня се намалява и се вари 20 минути.

  4. Ястието се отстранява от котлона и веднага се добавят ябълките (зелени), кориандъра и солта.

  5. Сервира се с печена чушка, по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?