Леща по индийски
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 гл. лук кромид стар
- 1 с.л. джинджифил
- 2 ч.л. синапени семена кафяви
- 1 с.л. къри
- 2.50 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. леща червена
- 2 бр. ябълки
- 3 с.л. кориандър зелен
- 1/4 ч.л. сол морска
- 1 бр. червени чушки
Начин на приготвяне
-
Дълбок тиган се сгорещява до умерена температура. Прибавя се лука и се задушава, докато омекне. Прибавят се джинджифила (настърган) и синапеното семе, задушават се още 2 минути.
-
Прибавя се кърито. Веднага се добавя водата и се изчаква сместа да заври.
-
Прибавя се лещата (непълна ч.ч.), разбърква се и се оставя да заври. Покрива се с капак, огъня се намалява и се вари 20 минути.
-
Ястието се отстранява от котлона и веднага се добавят ябълките (зелени), кориандъра и солта.
-
Сервира се с печена чушка, по желание.