Лесен шоколадов фъдж
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 ч.ч. орехови ядки
- 300 г шоколад
- 400 г мляко кондензирано
- 1 ч.л. есенция ванилия
- 1 с.л. какао
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Орехите се нарязват на средно големи парчета и се запичат за няколко минути в сух тиган, след това се оставят настрани.
-
Приготвя се тавичка 20х20 см и се покрива с кухненско фолио отвсякъде.
-
В тенджерка се слагат шоколада и кондензираното мляко (подсладено) на ниска температура и леко се разбъркват, докато шоколадът се разтопи.
-
Добавят се ваниловия екстракт, какаото и 1 щипка сол, и се разбърква.
-
Сместа се изсипва в тавичката и се разстила добре. Отгоре се наръсват ореховите ядки и се слага във фризера за най-малко 1 час.
-
Преди сервиране се изважда от фризера и се нарязва на парчета.