Лесен шоколадов чийзкейк
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 ч.ч. какаови бисквити
- 100 г масло
- 40 г шоколад
- 380 г извара обезсолена
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. нишесте
- 2 бр. яйца
- 3 с.л. ликьор
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 170 градуса. Намаслява се форма за торта.
-
Смесват се натрошените какаови бисквити и маслото. Изсипват се в намаслената форма и се притискат, за да станат като кора.
-
Шоколада се разтапя и се оставя да изстине.
-
В голяма купа се разбиват изварата, кафявата захар и царевичното нишесте. Добавят се и яйцата едно по едно. Прибавя се ликьора.
-
Прибавя се 1/3 от сместа към разтопения шоколад. След това се връща в останалата смес. Разбърква се добре.
-
Чийзкейка се пече в загрятата фурна за един час. Оставя се да изстине на стайна температура, след което се оставя за най-малко 4 часа в хладилника.