Лесен пай с вишни
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 маслено тесто
-
За плънката:
- 1 шушулка ванилия
- 100 г вишни
- 80 мл прясно мляко
- 100 г пудра захар
- 100 мл течна сметана
- 250 г сирене "филаделфия"
- 350 г сирене "маскарпоне"
Начин на приготвяне
-
Масленото тесто се поставя в правоъгълна тава и се изпича.
-
Сметаната се разбива с млякото и захарта. Добавя се ванилията.
-
В купа се смесват сирената и се разбиват. Прибавят се към млечната смес. Разбива се до хомогенност.
-
Плънката се изсипва върху вече изпеченото маслено тесто и се разстила.
-
Най-отгоре се нареждат вишните, цели или разрязани на две.
-
Поставя се в хладилник за минимум 5-6 часа.