Лесен бананов пай
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В тиган се смесват захарта (непълна ч.ч.), брашното и солта, постепенно се добавя млякото, като се разбърква.
-
Сместа се готви на средна температура, като периодично се разбърква, докато се появят мехурчета. Оставя се още 2 минути и се маха от котлона.
-
Малко от горещата смес се добавя към разбитите предварително жълтъци, а после веднага жълтъчената смес се прибавя към другата. Връща се на котлона за още 2 минути, като се бърка.
-
Маха се от котлона и се прибавят маслото и ванилията. Разбърква се до гладкост.
-
Бананите се нарязват и се подреждат върху кората за пай, отгоре се изсипва пудинговата смес.
-
Запича се на 175 С за няколко минути, като се внимава да не се изсуши прекалено. Охлажда се и се гарнира с още банани.