Начало > Десерти > Лесен бананов пай

Лесен бананов пай

Лесен бананов пай|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 ч.ч. захар
  • 1/3 ч.ч. брашно тип 500
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 ч.ч. краве прясно мляко
  • 3 бр. яйчен жълтък
  • 2 с.л. масло
  • 1.25 к.л. есенция ванилия
  • 1 бр. готова кора за пай
  • 4 бр. банани

Начин на приготвяне

  1. В тиган се смесват захарта (непълна ч.ч.), брашното и солта, постепенно се добавя млякото, като се разбърква.

  2. Сместа се готви на средна температура, като периодично се разбърква, докато се появят мехурчета. Оставя се още 2 минути и се маха от котлона.

  3. Малко от горещата смес се добавя към разбитите предварително жълтъци, а после веднага жълтъчената смес се прибавя към другата. Връща се на котлона за още 2 минути, като се бърка.

  4. Маха се от котлона и се прибавят маслото и ванилията. Разбърква се до гладкост.

  5. Бананите се нарязват и се подреждат върху кората за пай, отгоре се изсипва пудинговата смес.

  6. Запича се на 175 С за няколко минути, като се внимава да не се изсуши прекалено. Охлажда се и се гарнира с още банани.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?