Начало > Основни ястия > Лазаня с пене

Лазаня с пене

Лазаня с пене|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква, подправя се със сол и с черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

  2. В друг съд се приготвя сосът "Бешамел": олиото се сгорещява и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя се млякото, като се бърка непрекъснато.

  3. Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер на вкус и се маха от огъня.

  4. Пенето се сварява до полуготовност и се смесва с каймата. Разбърква се добре и се поствая в тава, "подравнява" се и отгоре се покрива със соса "Бешамел".

  5. Поръсва се обилно с настъргания кашкавал и се пече в предварително загрята на 180 ºС фурна за 30-40 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?