Начало > Основни ястия > Лазаня с морски дарове и четири вида сирена

Лазаня с морски дарове и четири вида сирена

Лазаня с морски дарове и четири вида сирена|escape
60
x10
1
60
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарязаните на филийки гъби се задушават в тиган с 2 с.л. масло. 

  2. В голяма купа се разбъркват сиренето рикота, нарязаните спанак и босилек, леко разбитите яйца, пармезана, солта и черния пипер.

  3. В останалото масло за секунди се запържва накълцания чесън, добавя се брашното и постепенно се сипват бульона и млякото, като се бърка непрекъснато в продължение на няколко минути.

  4. Накрая се добавят доматеното пюре, черен пипер и сол.

  5. Корите за лазаня се приготвят по указанието на опаковката. 

  6. На дъното на тава се слага малко от соса, отгоре слой кори, отново сос, гъби, морски дарове - нарязани на хапки, малко от сместа със спанак и пак кори. Редуват се докато свършат. 

  7. Завършва се с кори, които се заливат обилно със доматения сос.

  8. Поръсва се с настърганите кашкавал и чедър и се пече на 180 С за 40-45 минути. 

  9. Лазанята се оставя да престои 5 минути, преди да се нареже.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?