Лазаня с броколи и карфиол
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г кашкавал
- 3 с.л. брашно тип 500
- 2 ч.ч. краве прясно мляко
- 2 с.л. масло
- 150 г сирене пушено
- 200 г карфиол
- 200 г броколи
- 300 г кори за лазаня
Начин на приготвяне
-
Във вряща, солена вода се бланшират нарязаните на розички карфиол и броколите. Прецеждат се.
-
Корите за лазаня се бланшират, ако е посочено на опаковката.
-
Приготвя се сос бешамел, като в маслото се запържва брашното, бавно се прибавя прясното мляко и се сгъстява, като се бърка постоянно. Ако се получат бучки, се прехвърлят в друг съд, разбиват се и се връщат обратно.
-
В соса се прибавя нарязаното на парченца пушено сирене.
-
В тавичка се редят кори, нарязани броколи и карфиол, и бял сос. Завършва се със сос и обилно се настъргва кашкавал.
-
Пече се до получаване на златиста коричка.
-
Готовата лазаня се оставя настрана около 15-20 минути, за да стегне добре. Не се сервира гореща.