Начало > Основни ястия > Лазаня с броколи и карфиол

Лазаня с броколи и карфиол

Лазаня с броколи и карфиол|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Във вряща, солена вода се бланшират нарязаните на розички карфиол и броколите. Прецеждат се.

  2. Корите за лазаня се бланшират, ако е посочено на опаковката.

  3. Приготвя се сос бешамел, като в маслото се запържва брашното, бавно се прибавя прясното мляко и се сгъстява, като се бърка постоянно. Ако се получат бучки, се прехвърлят в друг съд, разбиват се и се връщат обратно.

  4. В соса се прибавя нарязаното на парченца пушено сирене.

  5. В тавичка се редят кори, нарязани броколи и карфиол, и бял сос. Завършва се със сос и обилно се настъргва кашкавал.

  6. Пече се до получаване на златиста коричка.

  7. Готовата лазаня се оставя настрана около 15-20 минути, за да стегне добре. Не се сервира гореща.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?