Начало > Основни ястия > Лазаня ал Форно

Лазаня ал Форно

Лазаня ал Форно|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Корите се слагат една по една в 1 1/2 л вода (вряща и подсолена) и се варят 2 минути. Когато са готови, се заливат със студена вода и се оставят в нея.

  2. Чесъна се счуква. Лука се обелва и нарязва. Запържват се в олиото.

  3. Добавя се каймата и след като се запържи, се слага пюрето. Захлупва се и се оставя да къкри.

  4. Подправя се със сол, пипер и останалите подправки. Ако се получи суха смес, се добавя малко вода.

  5. За соса се смесват сметаната, млякото и пармезана.

  6. Корите се отцеждат. Фурната се загрява на 200-220 С.

  7. Тавата се намазва с масло и се редят кори, кайма, сметанов сос, и така, докато продуктите се изчерпат. Трябва да се завърши със сос.

  8. Отгоре се слагат бучици масло и лазанята се запича за 30 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?