Начало > Основни ястия > Кюфтета яхния с яйца

Кюфтета яхния с яйца

Кюфтета яхния с яйца|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа се слагат каймата, риган, черен пипер, сол, кимион, чубрицата и една глава лук, нарязана на ситно. Всичко се омесва хубаво с ръце, покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 15 минути.

  2. Останалите две глави лук се нарязват на кубчета, а морковите на кръгчета. Фурната се загрява на 180 градуса.

  3. От каймата, с леко намокрени ръце, се оформят стегнати кюфтенца с еднаква големина.

  4. В дълбока тава се слага на дъното зехтина, поставят се кюфтенцата, с разстояние едно от друго, прибавят се лука и морковите и тавата се поставя във фурната за 10 минути, да се запекат малко.

  5. В друга купа се поставят доматите, червен пипер, малко от магданоза, босилек, мащерка, чесъна, нарязан на едро. Всичко се разбърква.

  6. Добавя се и бульона, който е предварително разтворен в 100 мл топла вода.

  7. Тавата се изважда от фурната, сипва се доматения сос, разбърква се леко всичко, като се внимава кюфтенцата да не се раздробят, и се покрива с алуминиево фолио.

  8. Слага се отново да се пече на 180 С за 40 минути, след което фолиото се маха и между кюфтенцата се поставя по едно яйце предварително разчупено и се посоляват.

  9. Пече се отново до готовност на яйцата. Накрая се поръсва със свежи листа магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?