Кюфтета в доматен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г кайма
- 1 глава лук
- 3 стръка магданоз
- 1 морков
- 1 щипка черен пипер
-
За доматения сос:
- 1 с.л. олио
- 1 глава лук
- 820 г домати
- 2 червени чушки
- чубрица
- 1 ч.л. червен пипер
- 3 стръка магданоз
Начин на приготвяне
-
Каймата се смесва с нарязаните на ситно лук, магданоз и настъргания на едро ренде морков. Овкусява се с черен пипер на вкус и се оформят 16 кръгли кюфтета.
-
Сосът се приготвя, като нарязаният на ситно лук се задушава до омекване с олиото и малко вода.
-
Доматите се бланшират, обелват се и се настъргват на ренде. Чушките се нарязват на ситно.
-
При задушения лук се добавя червеният пипер, разбърква се и се добавят настърганите домати и нарязаните чушки.
-
Когато сосът заври, се добавят кюфтетата.
-
Ястието се оставя да ври на среден огън за 35-40 минути. За по-гъст сос може да се добави 1 с.л. брашно, размита с малко вода.
-
Овкусява се с чубрица и с нарязан на ситно магданоз.