Кюфтета от тиквички със сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 550 г тиквички
- 1 щипка сол
- 120 г сирене
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 3 с.л. галета
- 4 стръка копър
- 1 щипка черен пипер
- 2 с.л. царевично брашно
- 3 с.л. олио
Начин на приготвяне
-
Тиквичките се почистват и настъргват на по-ситно ренде. Посоляват се с малко сол и се оставят за 10 минути.
-
Настърганите тиквички се изстискват, за да се отдели водата от тях.
-
Към тиквичките се натрошава сиренето, добавя се ситно нарязаният лук и разбито яйце. Омесва се добре и се прибавя галетата, нарязаният на ситно копър и черният пипер. Отново се омесва.
-
Кюфтетата се овалват в царевично брашно и се пържат в сгорещено олио. Периодично се обръщат и се изваждат, когато добият хубава златиста коричка.
-
Подреждат се в съд, покрит с кухненска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина.