Начало > Основни ястия > Кюфтета от тиквички и пармезан

Кюфтета от тиквички и пармезан

Кюфтета от тиквички и пармезан|escape
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В средно голяма купа се смесват тиквичките (3 средни или 2 големи), предварително разбитите яйца, лука, брашното, рендосаните пармезан и моцарела и солта. Разбърква се хубаво, за да се получи еднородна смес.

  2. Загрява се олио в тиган на средна температура. С лъжица се взима от сместа и се запържва в нагорещената мазнина, от двете страни.

  3. Сервират се обилно поръсени с магданоз и/или копър. Може да се поднесат върху канапе от зелена салата или рукола с купичка сос на основата на кисело мляко. 

  4. Моцарелата и пармезана могат да се заменят с български кашкавал и/или сирене.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?