Кюфтенца с пица сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. олио
- 1 ч.ч. гъби
- 1 бр. зелени чушки
- 1 гл. лук кромид стар
- 150 г галета
- 1 бр. яйчен белтък
- 1.50 ч.л. италианска подправка
- 1 щипка черен пипер млян
- 240 г наденица
- 240 г пуешка кайма
- 1 ч.ч. пармезан
- 1.50 ч.ч. сос за пица
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Голям, незалепващ тиган се намазнява и се загрява.
-
Слагат се гъбите, чушката и лука. Готвят се за 5-8 минути. Слага се чесъна и се оставя.
-
В голяма купа се слагат галетата, белтъка, подправката и пипера. Добавят се към гъбите.
-
Добавят се и вътрешността на наденицата, каймата и сиренето. Разбърква се много добре.
-
Тава за печене се застила с алуминиево фолио. Намазнява се и се оставя настрана.
-
С мокри ръце се оформят кюфтенца и се слагат в тавата.
-
Пекат се за 20 минути на загрята фурна.
-
Междувременно в малък тиган соса за пица се загрява на средна температура, като се разбърква периодично.
-
Кюфтетата се сервират, полети със соса.