Начало > Основни ястия > Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кюфтенцата се приготвят, като към каймата се прибавят нарязания на ситно лук, изчистената от семето и дръжките чушка. Омесват се заедно със сухите подправки (чубрица, кимион, малко черен пипер) на вкус и магданоза, нарязан на ситно. 

  2. Оформят се малки, кръгли кюфтенца. Картофите се обелват и нарязват на жулиени. Слагат се  в голяма, плитка тава. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер. Наливат се 100 мл вода. 

  3. Кюфтенцата се подреждат върху картофите равномерно. Всичко се полива със зехтин и се поръсва с чубрица.

  4. Ястието се пече в загрята фурна за 20 минути, покрито с фолио. Маха се фолиото и се допича до зачервяване. Изважда се и се наръсва с настъргания на ренде кашкавал и се връща да се запече и той.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?